Hem    Presentation    Bildgalleriet    Material    Knivskolan    Kontakt    Länkar      
Roland Strömberg

År 1995 gick jag en helgkurs som gjorde att jag fick ett brinnande intresse för knivtillverkning. Jag har sedan dess försökt att utveckla mitt knivmakeri på egen hand, testa nya tekniker och material. Första tiden var läderarbetet något som jag tyckte var mest intressant att utveckla, pauting, färgning m.m. Efter hand kom jag in på silverarbete och scrim som gjorde att jag kunde utveckla mina knivar mera mot samlarknivar.

1996 höll jag min första läderkurs som blev i Danmark och har sedan dess hållit kurser årligen både i Danmark och Sverige. Efter hand övergick jag att även ha kurser i komplett kniv.

Sedan en tid har jag också gjort mina egna blad, i rostfritt 13C26 eller likvärdiga stål samt damaskaämnen från Mattias Styrefors/Jonny Nilsson. På samtliga mina tillverkade knivar finns en spindel eller ett spindelnät eller både och. Spindlar finns också på alla mina egna blad, då oftast i brons.

I början av 2009 gjorde jag min första fällkniv, vilken jag inte tror är den sista och de 10 år som jag tänkt att lägga på knivarna har nu blivit 14 och jag kör vidare.

 
eXTReMe Tracker